Problem med håret .

Kännertecknen på olika hårtyper:

Kännetecken: Normalt hår är friskt och starkt med hela och friska toppar.
Färg: Ett normalt hår kan färgas, blekas eller permanentas utan problem.
Vård: Använd milda och vårdande produkter som bevarar håret friskt och varken torkar ut eller tynger ner det. Satsa på inpackningar ett par gånger i månaden. Styling: Använd ett serum som motverkar kluvna toppar. Om håret är lockigt, använd en creme som definierar lockarna. Är håret rakt eller plattångas ofta så använd en utslätande creme eller spray som ger

Kännetecken: Torrt hår kan vara både tunt och tjockt, men karakteriseras av att det saknar spänst och är skört och risigt. Om du sträcker på ett hårstrå går det lätt av. Topparna är ofta kluvna.

Färg: En toning ger håret glans och är mildare än en färgning. Var försiktig med blekning och permanent som torkar ut håret ytterligare.

Vård: Välj schampo och balsam som ger mycket fukt och gör en inpackning varje vecka. Använd gärna leave-in produkter som inte behöver sköljas ur. Massera hårbotten ofta så att hårets naturliga fett sprids ut på längderna.

Styling: Ett torrt hår mår bra av att fönas med rundborste som slätar ut frissighet och ger maximal glans. Om håret är lockigt, använd produkter som definierar lockarna utan att tynga ner det. Toni & Guy Moisture Injection schampo och conditioner, 100 kr/st. Phc Deep Treatment Repair mask reparerar tort och skadat hår, 65 kr.

Kännetecken: Fett hår är övertvättat och uttorkat. Dagen efter tvätt känns håret matt och livlöst. Hårbotten känns snabbt smutsig och problem med mjäll kan uppstå. Färg: Det kan vara bra att behandla fett hår eftersom det då torkas ut. Färg, blekning, slingor och permanent ger håret stadga och volym.

Vård: Ett fett hår ska inte tvättas för ofta. Då torkar din hårbotten ut och kroppen kompenserar förlusten med att producera mer talg ? vilket gör att håret blir ännu fetare. Använd milda schampon och balsam och skölj håret i ljummet vatten. Varva med torrschampo som ger stadga mellan tvättarna.

Styling: Håll din hårbotten fri från starka stylingprodukter.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0