hårtips .

Nicole Kidman har inte bara en otroligt snygg hårfärg, rödblond närmare bestämt, hon har ett vackert självlockigt hår också. Det är en fördel när man gör en lockig styling, som på bilden ovan, men det är inget måste!



Här får Du tips på hur Du fixar frisyren, i 5 enkla steg!

  1. Tvätta och handdukstorka håret.
  2. Applicera en mousse som framhäver lockar i hela håret. Hur man vet att den är till för lockar? Det står ofta "curl" på flaskan.
    Mousse gör att lockarna ser lite torrare ut. Önskas mer glans är det bättre att använda en fönlotion som framhäver lockar.
  3. Föna håret torrt från botten och utåt, gärna genom att kamma med fingrarna, annars med en gles borste. Slit inte i håret, och försök låta bli att rufsa för mycket, det blir lätt risigt då. Avsluta med att borsta igenom hela håret.
  4. Dela upp håret i sektioner, ex. underhår, höger och vänster mellanparti, överhår, lugg. Redan nu är det smart att kamma till en önskvärd bena.
  5. Börja med underhåret, och locka slinga för slinga med en mellanstor locktång. Ju mindre tång, desto mindre lockar och vice versa.
    Sätt locktången ganska nära hårbotten, nyp fast slingan längst ut på locktången med den del som ser ut som en lång klämma, snurra resten av slingan runt tången i en spiralform. Håll så en liten stund, släpp taget med "klämman" och dra försiktigt ut locktången. Fortsätt på samma sätt med det övriga håret.
  6. För bästa resultat kan Du pressa ihop spirallocken och lägga den platt som en outblåst serpentin mot hårbotten, fäst försiktigt med en hårnål. Detta för att håret skall svalna ordentligt och locken hålla formen bättre.
  7. När hela håret har kallnat separerar Du lockarna genom att kamma igenom med fingrarna.
  8. Fixera med spray.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0